środa, 24 kwietnia 2019

Ambrozja - Eliksir Miłości.

Przepis na Ambrozję "Eliksir Miłości". 

Ambrozja na bazie czerwonego wina podbija libido u zakochanych w sobie osób. Pozwala również podkręcić temperaturę każdego wieczoru, nawet tego najbardziej mroźnego, aż do poziomu wrzenia. 
Mikstura pomoże też otworzyć serca i kanały komunikacji pomiędzy dwoma kochankami. Wytwarza idealną atmosferę i pozwala udrożnić przepływy energii, jest zatem idealnym początkiem na romantyczny wieczór.

Uwaga, tak jak wszystkie wysokoprocentowe mikstury, tak i tę spożywamy  z umiarem. Cytując hrabiego  Fredrę : "znaj proporcją mocium panie".  Inne mądrości twierdzą, że jeśli na przykład jedną nogą stoisz w kajaku a drugą w łódce to niechybnie wpadniesz do wody... Innymi słowy wszelka zachłanność jest szkodliwa i prowadzi do utraty kontroli nad życiem i do upadku. 
Wniosek : Nawet jeśli coś jest przepyszne, to pamiętaj adepcie sztuki magii miłości, że co za dużo to nie zdrowo ;)

Dobrze to teraz wreszcie podaję przepis 😋

Potrzebujemy butelkę dobrego czerwonego wina. 
Wino może być wytrawne, półsłodkie lub jeśli lubicie duuuuuuużo słodyczy to może być słodkie wino. 

Do tego potrzeba jeszcze :  

pół łyżeczki suszonej, drobno zmielonej lawendy
7-8 goździków
1-2 gwiazdki anyżku
laskę cynamonu 
pół laski wanilii 
pomarańczę pokrojoną na kawałki 
pół szklanki miodu

Mieszając wszystkie składniki w garnku  podgrzewamy je na wolnym ogniu przez około 15 minut.
Trzeba uważać żeby nie zagotować wina. Kiedy napój jest ciepły, ale już nie gorący przelewa się go do pucharków, szklanek lub jeśli ktoś woli to do kubków i pije się Ambrozję powoli.


Podczas picia Ambrozji czyli Eliksiru Miłości trzeba patrzeć sobie w oczy  i razem wypowiedzieć formułkę : „Niech nasza miłość rozkwitnie i niech zawsze mówimy do siebie z poziomu serca, z miłością i szacunkiem dla siebie. Wszystko jest jednym tak jak my i nasze serca." 

Voila 💝 właśnie podkręciliście temperaturę waszego związku i wytworzyliście piękną unię serc i dusz. 


Ogniem i Mietłem 😊
Ayla

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz